team

Interactief vooruitgaan door middel van begeleiding op maat - dat is het doel van al onze lesgevers en coaches. Het doel is altijd hetzelfde (= slagen), maar de weg er naartoe is voor iedereen anders. De universiteit of hogeschool kan dergelijk maatwerk helaas niet leveren. Net daar ligt de kracht van LEGIMA. Iedereen van ons team bezit het Legima-DNA dat vol enthousiasme onze studenten op weg wil helpen om er een topjaar van te maken. 


wie zijn we

Pascaline Louwagie

LEGIMA werd in 2006 opgericht door Pascaline Louwagie. Terwijl ze stage liep aan de balie van Gent, gaf ze bijlessen aan rechtenstudenten. LEGIMA groeide en bloeide. In 2019 kwam Sofie Van Coppenolle het LEGIMA-team versterken. Sofie en Pascaline studeerden samen af in 2006 aan de Rechtsfaculteit UGent. 

Meer dan 100 studenten per jaar

Kleinschalig begonnen en steeds kwalitatief verder gegroeid, dat is het verhaal van LEGIMA. Ondertussen begeleiden wij elk jaar meer dan 100 studenten in hun studiemethode, vakinhoudelijk inzicht, time-management en studiekeuze.

Vaste coaches studiemethode en zorgvuldig geselecteerde lesgevers

LEGIMA heeft een vast team van coaches studiemethode die door ons worden opgeleid in de LEGIMA – methodiek. Daarnaast doet LEGIMA voor vakinhoudelijke begeleiding een beroep op de beste studenten, advocaten of juristen. Elke medewerker wordt geselecteerd op basis van een onderscheidend element. De inhoud van elke begeleiding wordt in team besproken. We leiden onze lesgevers grondig op en volgen ze voortdurend op. De studenten betekenen een meerwaarde omdat zij het examen nog niet zo lang geleden zelf aflegden en bijgevolg op de hoogte zijn van de stokpaardjes van elke prof. De advocaten bieden een meerwaarde door hun praktijkervaring. Zij kunnen nuttige praktijkvoorbeelden aanreiken