Studiebegeleiding hoger onderwijs

Je studententijd,
de mooiste tijd van je leven

Ja, ik wil hulp deze zomer

De mooiste tijd van je leven... of toch niet?

Omdat wij geloven dat je studententijd ook écht de mooiste tijd van je leven kan zijn, bieden we ondersteuning bij een aantal struikelblokken, ook in de zomerperiode. Probeer nu 1 sessie, je kan op elk moment stoppen.

  • Hoe maak je een efficiĆ«nte studieplanning?
  • Hoe begin je aan die honderden bladzijden leerstof?
  • Hoe krijg je je stress onder controle?
  • Hoe weet je welke richting wel bij je past?
  • Hoe bereid je je voor op hoger onderwijs?

onze troeven

  • Garantie op succes (slaagpercentage van 75%)
  • Ruime ervaring en mensenkennis
  • Diepgaande analyse van persoonlijkheid en studiemethode
  • Matching met juiste methodieken en coaches

Pascaline is gedreven, ondernemend en pragmatisch ingesteld. Haar werkwijze is efficiënt. Ze is enthousiast en heeft een ruim empatisch vermogen. Ze slaagt er ook in om, door haar inmiddels ruime ervaring een ruim netwerk van lesgevers aan te bieden en tracht aldus studenten aan de juiste lesgever te koppelen. Ook weet ze haar lesgevers goed op te volgen en tracht hen zo deskundig verder op te leiden.

- Michel Vermaerke , ex-CEO Febelfin

michel

Waarom Legima

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden. Dat bewijzen onze resultaten (slaagcijfer 75%). Maar dan moet je wel eerst in jezelf geloven. Om dit doel te bereiken coachen we een persoonlijk parcours dat jij bewandelt. Wij gidsen hoe je inzichten verwerft, vertrouwen opbouwt en slaagt in je dromen. Van ons krijg je geen vis. Wij leren je vissen. Onze aanpak is empowerment. Wij maken sterker wat je al in je hebt. Bedoeling is dat je zelf krachtig verder kunt.

Liever dan te remediëren na tegenvallende resultaten, begeleiden wij studenten graag van bij de prille start. Dit ligt dan ook geheel in de lijn van onze langetermijnvisie. Het is immers onze ambitie er voor te zorgen dat élke student die bij LEGIMA begeleiding heeft gevolgd nadien zelfstandig verder kan. Maar je kan natuurlijk ook bij ons terecht tijdens de tweede zitperiode. En je kan 1 sessie uittesten. 

Hierbij geloven wij in de kracht van peer coaching. ‘Peer’ betekent dat je op vele manieren gelijkwaardig bent en/of in gelijkaardige omstandigheden verkeert. Onze jarenlange ervaring leert dat studenten ontzettend veel leren en meer aannemen van hun leeftijdsgenoten, elkaars spiegel zijn, ervaringen en bezorgdheden delen,… en zo nóg grotere stappen zetten. In specifieke gevallen voorzien wij uiteraard ook individuele begeleiding.