Samen op pad naar het hoger onderwijs

Traject voorbereiding hoger onderwijs

GOED BEGONNEN IS HALF GEWONNEN
Een voorbereide middelbare student is er twee waard!
Heb je al een studiemethode ontwikkeld voor het verwerken van grote pakketten leerstof in het hoger onderwijs?
Hoe zit dat juist met timemanagement? Kan je zelfvertrouwen nog een boost gebruiken?
Waar liggen je werkpunten?

Jouw persoonlijkheid centraal

Op basis van de diepgaande analyse van jouw huidige studiemethode en persoonlijkheid, die we in kaart brengen door analyse van jouw kerntalenten, stippelen we een uniek studiebegeleidingstraject op maat uit: we matchen jou met de juiste sessies en de geknipte coach om jou klaar te stomen voor het hoger onderwijs. Je wordt ondergedompeld in een bad vol studietips in doelgerichte sessies omtrent focus & concentratie, uitstelgedrag, studieplanning, het verwerken van grote hoeveelheden leerstof,….

Op jouw maat en ritme

Je kan jouw sessies inplannen zoals jou dat schikt. Of je al tijdens het middelbaar begeleiding wenst, liever wacht tot in de zomervakantie, of pas alles op alles wilt zetten in het eerste semester van het hoger onderwijs... aan jou de keuze! Jij bepaalt zelf het ritme waarop de begeleiding gebeurt. Er is een vast lessenschema, waarbij je zelf kan kiezen wanneer je de geadviseerde sessies volgt. We werken met een beurtenkaart te gebruiken binnen het jaar vanaf jouw KTA analyse.

Studiekeuze

Studeren is leuk!
Studeren, ja. Maar wat?
Je bent jong en je staat op een kruispunt in je leven. De studierichting die je kiest, bepaalt voor een flink stuk wat je van je leven maakt.

Het klinkt raar, maar het is wel waar: je kan studeren met plezier. Als je studierichting echt aansluit bij je persoonlijkheid en je natuurlijke talenten, krijg je er energie van.

Weet je ook welke studieomgeving bij je past? Unief of hogeschool, groot- of kleinschalig, met meer of minder studiebegeleiding, binnen- of buitenland, postgraduaat, thuis of op kot.... Belangrijk is dat je je er goed voelt.

Studeren voelt niet aan als “werken”, maar het boeit je en het gaat (bijna) vanzelf.

Het klinkt allemaal erg logisch, maar er zijn zoveel factoren in het keuzeproces dat het best moeilijk is om door het bos de bomen te zien. De kerntalentenanalyse van Core Talents is hierbij een waardevolle tool.

Gelukkige student, gelukkige ouders.
Middelbaar af, je zoon of dochter staat op de drempel van het leven. Als ouder droom je voor hen van een vlekkeloos studieparcours en nadien een beroepsactiviteit waarin hij of zij zich volledig kan ontplooien.

Je kind wordt die enthousiaste hard werkende jongvolwassene die weet waar hij naartoe wil in het leven.

De kerntalentenanalyse is een schitterend instrument om het zelfvertrouwen van een jongere te boosten. Door de keuze van een passende studierichting en –omgeving, studeert je zoon /dochter met volle goesting en komen er goede studieresultaten. Hun zelfvertrouwen groeit …

U als ouder weet ook dat een (verloren) studiejaar bovendien een pak energie, tijd en geld kost.