Meer Dan Een Feestje: Tips En Tricks!

De kroketten zijn verteerd en Mariah haar kerstclassic mag samen met de kerstballen terug opgeborgen worden. Tijd voor de orde van de dag? Misschien toch niet helemaal want daar komen nog een aantal nieuwjaarsparty’s aangestormd! Is het nu onder de noemer nieuwjaarsdrink, personeelsfeest, teambuilding… het samenbrengen van een team is sowieso zinvol. Good vibes, elkaar nog eens in een minder formele context ontmoeten, banden aanhalen… all good! Maar misschien mag het wel iets ambitieuzer zijn dan louter ‘good’?

Daarom, onze tips voor een extra zinvol samenzijn met het team!

1. Betrek het team
Een binnen jouw onderneming? Vraag aan die persoon, zelfs als dit niet onder de strikte jobomschrijving valt, of hij/zij zin heeft om de organisatie mee op zich te nemen. Het valideren van iemands talenten verhoogt de betrokkenheid en kan voor een heuse ‘empowerment boost’ zorgen. Win win dus!

 

2. Challenge het gewoontedier in ons
Mensen zijn gewoontebeesten en gaan graag gezellig zitten bij de kliek die vertrouwd aanvoelt. Logisch, maar uiteraard niet zo verrijkend als je graag teamversterking beoogt. Hierop anticiperen door bijvoorbeeld op voorhand zitplaatsen te bepalen kan ervoor zorgen dat die comfortzone een stuk(je) wordt losgelaten.

 

3. Zet in op functie-overschrijdend overleg
Activiteit gepland in teams? Zorg ervoor dat de teams een mix zijn van mensen met verschillende achtergronden, opleidingen, functies binnen de onderneming. We krijgen trouwens geregeld als feedback bij Legima Teams dat functie-overschrijdend overleg als bijzonder zinvol wordt beschouwd.

 

4. Koppel het aan een concrete teamworkshop
Een teambuilding in het vooruitzicht? Niets mis met bowlen of geiten melken, maar misschien is het des te interessant om de activiteit te koppelen aan iets zinvols en een echte voor uw bedrijf. Al eens gedacht aan het koppelen van een korte teamworkshop aan uw event? Gaande van het verhogen van de betrokkenheid bij het team, meer initiatief nemen, werken rond bedrijfswaarden of heel concreet, het communiceren van nieuwe processen,… wij helpen jullie graag!

Nu boeken?
www.legima.be/inschrijven
of meer info vragen:
www.legima.be/contact