Studiekeuzestress

Studiekeuzestress

De leeftijd bereiken waarop je mogelijk gaat verder studeren, dat kan maar één iets betekenen: een propvolle brievenbus dankzij alle uitnodigingen voor opendeurdagen, een tsunami aan brochures over de verschillende studieopties en veel te vaak moeten antwoorden op de vraag van nieuwsgierige tantes wat je nu volgend jaar gaat studeren.

Daarenboven probeert elke faculteit je te verleiden hen te vervoegen door beloftes als; “doorgrond de hedendaagse complexe samenleving dankzij een diploma in de rechten” of “raak onmiddellijk aan een job met deze opleiding, want u kiest voor een knelpuntberoep” of “word ieders ideale schoonzoon/dochter met een geneeskundediploma” . Gevolg ? Keuzestress, héél véél keuzestress.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wil ik naar de universiteit of toch liever de hogeschool? Zo ja, waar ga ik studeren? Of neem ik een sabbatjaar en ga ik reizen, of al wat werken ? Wil ik überhaupt wel studeren? Het zijn geen makkelijke vragen waar je op jonge leeftijd al een antwoord op moet vinden. Logisch dat je het soms zelf niet meer goed weet.

Studenten die zichzelf in bovenstaande tekst herkennen en door het bos de bomen niet meer zien, kunnen bij ons terecht voor dat duwtje in de juiste richting. De KernTalenten Analyse (KTA) – die op zoek gaat naar je persoonlijkheid, naar wat je écht boeit en waarom dat zo is – vormt daarbij onze leidraad. We werken in groepjes van 2 à 3 leeftijdsgenoten en in een aantal toffe sessies zetten we de zoektocht verder naar de studiekeuze die jou op het lijf geschreven staat & je leven zal boosten.

Verwacht je dus zeker niet aan een zoveelste duffe invullijst, maar wel aan leuke sessies waar je je peers motiveert en vice versa.

Meer weten, bel of mail ons.

Volgende sessie op 21/8, 23/8, 26/8 en 27/8. Nog slechts enkele plaatsen vrij.

Nu boeken?
www.legima.be/inschrijven
Online tips en tools bestellen?
www.legima.be/shop
of meer info vragen:
www.legima.be/contact