Een blokklare cursus. Wasda?

Bestaat dat, een blokklare cursus? Of is het een mythe waar de doorsnee student alleen maar van kan dromen en de perfecte rechtenstudent een heel semester naar streeft? Het antwoord is: ja, de blokklare cursus bestaat, en er zelf één maken doe je zo :

 

  1. Bij het vervolledigen/samenstellen/aanduiden hou je maar één doel voor ogen; in de blok zelf is het de bedoeling niets meer te moeten opschrijven of noteren. Je balpen moet dan onaangeroerd blijven.
  2. Daarnaast moet je bij het herhalen of wanneer je je cursus voor de tweede keer leert, onmiddellijk kunnen zien wat belangrijker is en hoe je syllabus opgebouwd is. Dat kan enkel door structuur aan te brengen; maak je eigen inhoudstafel, duid op de juiste manier aan en schrijf belangrijke kernwoorden of opmerkingen in de kantlijn.
  3. Het is overigens ook van belang dat je niets meer moet opzoeken. Opzoekwerk moet nu gebeuren (bye, uitstelgedrag) want “Ik zoek dat later wel op!” is de grootste leugen die een student zichzelf kan vertellen (of misschien samen met: “Volgend semester begin ik écht vroeger met studeren.”). Zoek dus de definitie van dat onbekende woord nu op en wacht niet met het maken van dat vergelijkend schema. Je doet er jezelf een groot plezier mee.
  4. De laatste stap van je studiewerk is herhalen. Het is onbegonnen werk om de hele cursus er in één dag opnieuw door te jagen, dus beslis voor jezelf hoe je het gaat aanpakken. Herhaal je aan de hand van een zelfgemaakte inhoudstafel? De slides? De keuze is bij iedereen anders, maar je doet er goed aan die al op voorhand te maken.
  5. Ten slotte is er nog het niet te verwaarlozen aspect van de codex. Het aanduiden en gebruiken van je wetboek nog voor de blok van start gaat, levert je een enorm voordeel op. Je weet al welke delen niet letterlijk te memoriseren zijn, aangezien ze in de wet staan, en je vindt veel sneller de juiste wetsartikelen terug door eerdere oefening en fluoriseerwerk.

 

Je ziet het: een blokklare cursus maken tijdens het semester en voor de blok vergt wat moeite, maar is wel de moeite waard!

 

 

Nu boeken?
www.legima.be/inschrijven
Online tips en tools bestellen?
www.legima.be/shop
of meer info vragen:
www.legima.be/contact